Miten viestiä, kun koronauutisointi vähenee aikanaan? Missä vaiheessa kannattaa tiedottaa, jotta saisi tiedotteen paremmin läpi? Koronaviruspandemian rauhoittuessa Suomessa mediamaisemaan alkaa mahtua yhä enemmän muutakin uutisoitavaa.
Ei - tilanne ei ole ohi ja koronavirus säilyy vielä pitkään kestoaiheena yhteiskunnallisessa keskustelussa ja talousuutisoinnissa. Ja kyllä – koronankin aikana on saatu medianäkyvyyttä myös ihan muilla aiheilla kuin pandemiaan liittyen. Hiljalleen mediaan alkaa vääjäämättä ilmestyä yhä enemmän tilaa, tarvetta ja näkyvyyttä muillekin kuin korona-etuliitteellä alkaville aiheille ja näkökulmille.
Medianäkyvyyttä nollasta sataan
Julkaisemme toukokuun puolivälissä uuden oppaan. Kerromme siinä, miten organisaatio voi rakentaa medianäkyvyyttään suunnitelmallisesti ja ennakoimalla, mutta myös tarttumalla yllättäviin mahdollisuuksiin vaikuttaa ja tuoda esiin omaa asiantuntemustaan. Niin ikään kerromme, miten näkyvyyttä voi saada olemalla hyvä mediakontakti.
Medianäkyvyyttä nollasta sataan on perusopas esimerkiksi markkinointia tekevälle tai medianäkyvyyttä strategisesti tavoittelevalle uudelle, tiedotusvälineille vielä tuntemattomalle organisaatiolle. Koska aihe on verraten laaja, tähän blogiin nostamme esille vain muutaman otsikkomakupalan oppaassa käsiteltävistä medianäkyvyyttä edistävistä asioista. Opas synkkaa aiemmin julkaisemiemme oppaiden sisällön kanssa. Niistä voit hakea syvällisempää tietoa haluamistasi aiheista.
Miten hyödyt oppaastamme?
Medianäkyvyyttä voi hankkia monella eri tavalla. Ansaittu medianäkyvyys on arvostetuinta, uskottavinta ja edullisinta. Oppaan ytimenä ovat keinot, miten voit onnistua medianäkyvyydessä paremmin.
Oppaan luettuasi saat vastauksen kysymyksiin:
- Mitä on medianäkyvyys?
- Miksi medianäkyvyys on tärkeää?
- Millaisista asioista kannattaa viestiä medialle?
- Miten hyödynnät mediaviestinnän kulmakiveä, tiedotetta?
- Onko tiedotteelle vaihtoehtoja?
- Miten toimittajat seuraavat somea?
- Kuinka toimit hyvänä mediakontaktina?
- Miten hyödynnät organisaation johtoa ja henkilöstöä mediaviestinnässä?
- Miksi on tärkeää mitata medianäkyvyyttä?
Meillä STT Viestintäpalveluissa on palava halu auttaa viestijöitä tarjoamalla erilaisia sisältöjä viestinnän tueksi, eikä poikkeuksellisen kiireinen alkuvuosi ole ollut sille esteenä. STT Viestintäpalveluiden asiantuntijat tuntevat uutistoimiston ja median prosessit. Monilla meistä on toimittajatausta.
Toivon tuoreen oppaan kirjoittajana, että löydät oppaasta organisaatiosi viestintää ja omaa työtäsi tukevaa tietoa. Vastaan mielelläni mahdollisiin kysymyksiin, ja olet tervetullut tutustumaan myös aiempiin julkaisuihimme, joista saat lisää ulottuvuutta ja yksityiskohtia käsiteltyihin aiheisiin. Kaikki oppaamme ovat maksuttomia.
Tilaa alta blogikirjoitukset sähköpostiisi ja saat ensimmäisenä tiedon, kun uusi opas on ladattavissa.